Genel Bilgi

Uçak Bakım ve Onarım Bölümünde, hem Yüksek Öğretim Kurumunun (YÖK) Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliğine hem de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün (SHGM) Havaaracı Bakım Personeli Yönetmeliği (SHY-66) ve Havaaracı Bakım Eğitim Kuruluşları Yönetmeliğine (SHY-147) uygun bakım teknisyenliği eğitimleri verilmektedir. Uçak Bakım ve Onarım Bölümü olarak amacımız; havacılıkla ilgili kurum ve kuruluşların bakım personeli ihtiyacını karşılamaya yönelik gerekli bilgi ve beceri ile donatılmış uçak bakım personeli adayları yetiştirmektir. 4 yıllık eğitim-öğretim programımızda, öğrencilerimize SHT-66 uyarınca B1.1 (Türbin Motorlu Uçaklar) ve B1.2 (Piston Motorlu Uçaklar) lisans kategorilerinde bir teknisyenin alması gereken tüm teorik ve pratik eğitimler verilmektedir. Eğitim programımızın üçüncü ve dördüncü yıllarında İş Başı Eğitimlerine de yer verilmektedir. İş Başı Eğitimleri üniversitemiz bünyesindeki SHY-145 onaylı bakım kuruluşunda verilmektedir. Böylece öğrencilerimiz gerçek bakım faaliyetinde bulunarak bakım lisansı için gerekli olan tecrübenin 1 yılını eğitim süresi içinde tamamlayabilecek ve mezuniyetle birlikte B1.2 kategorisinde bakım lisansına sahip olabilecektir. Öğrencilerimiz ayrıca, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden alınmış yetki (SHY-147) sayesinde, mezuniyet sonrası SHY-145 onaylı bir bakım kuruluşunda kazanılan 1 yıllık tecrübenin ardından B1.1 kategorisinde bakım lisansını da alabilecektir.

B1.1 ve B1.2 bakım lisanslarına sahip mezunlarımız Türk Hava Yolları, Türk Hava Kuvvetleri, Özel Havayolu İşletmeleri, Türk Havacılık Uzay Sanayi (TUSAŞ), myTECHNIC, Hava Alanları, Turkish Technic, havacılık alanında faaliyet gösteren diğer havaaracı ve komponent bakım kuruluşlarında ve üniversitelerde uçak bakım teknisyeni olarak istihdam edilmektedir.

18 Kasım 2023