Mazeret Sınav Başvuruları

Sevgili Öğrencilerimiz,

Ara sınavlara katılamayıp haklı ve geçerli bir mazereti olan öğrenciler, Samsun Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği Madde 23-(2)’de belirtildiği üzere “…mazeretle ilgili her türlü müracaat, mazeretin bitimi tarihinden itibaren en geç bir hafta içinde yapılır.” gereğince başvuru yapabileceklerdir.

Akademik takvimde 8-12 Ocak 2024 tarihleri arasında yapılacak olan mazeret sınavlarına girecek öğrencilerimizin, bütün sürecin düzgün işlemesi için, rapor tarihine göre ve her öğrencinin kendi raporunun bitiminden en geç 1 hafta içerisinde verilmek ve üzere, en son 24 Kasım 2023 saat 17:00’a kadar, Mazeret Sınav Müracaat Formu doldurarak ve mazereti ispatlar belgelerle birlikte bölüm sekreterliklerine başvuru yapması gerekmektedir.

Mazeret Sınav Başvuru Formu

 

Aşağıda yönetmeliğin ilgili maddesi eklenmiştir. Anlaşılmayan durumlarda bölüm sekreterinizle irtibat kurabilirsiniz.

Mazeret sınavı

MADDE 23
(1) Sınav döneminde izinli sayıldığı için veya ilgili yönetim kurulu tarafından kabul edilen haklı ve geçerli bir mazereti nedeniyle dönem içi sınavlara katılamayan öğrencilere, süresi içinde başvurmaları halinde, mazeret sınavı açılır.

(2) Mazeretle ilgili her türlü müracaat, mazeretin bitimi tarihinden itibaren en geç bir hafta içinde yapılır. Haklı ve geçerli mazereti ilgili birim yönetim kurulunca kabul edilen öğrenci, mazeretli olduğu günlerde derslere devam edemez ve sınavlara giremez. Mazeretli olduğu günlerde (mazeretinin başladığı saat dikkate alınarak) girilen sınavlar geçersiz sayılır.

(3) Mazereti ortadan kalkan öğrenci, bunu yazılı olarak bildirmesi ve ilgili birim yönetim kurulunun uygun görmesi hâlinde derslerine devam edebilir ve sınavlara girebilir.

18 Kasım 2023
Öğrenci Destek Hattı